Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Domácí bramboračka nasytí a navíc provoní byt

Domácí bramboračka nasytí a navíc provoní byt

Houbařská sezona je konečně tady a proto je čas vzít košík, nasbírat houby a udělat si doma tu pravou bramboračku! Její vůně je naprosto neopakovatelná a i přes to, že houby můžeme usušit, tak z těch čerstvých polévka chutná prostě nejlépe. Příprava navíc není příliš dlouhá, ani zbytečně složitá. Stačí větší hrnec, trochu zeleniny, prkénko a nůž.

Ingredience:

  • čerstvé houby
  • cca 25 g másla
  • hladká mouka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 střední brambory
  • půlka menšího celeru
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • libeček nebo petrželka

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci na zpěněném másle několik minut opečeme – takzvaně do sklovata. Potom přidáme 3 lžíce mouky a upražíme společně s cibulí.

Jíšku potom zalijeme vlažným zeleninovým vývarem. Do hrnce potom přidáme houby a brambory nakrájené na kostky. Okořeníme solí, pepřem a kmínem.

Společně vaříme a v okamžiku, kdy brambory začnou měknout, tak přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer.

Po několika minutách nám zelenina změkne a my přidáme ještě prolisovaný česnek, majoránku a libeček nebo petržel.

Podáváme horké spolu s chlebem. Mně osobně polévka chutná víc, když je jeden den proleželá.

Jak vaříte bramboračku Vy? Máte vyzkoušený recept? Napište mi na facebook!

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X