Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Odlehčete si pravým salátem Caesar

Taky už máte plné břicho a při představě dalšího smaženého jídla se vám dělá mdlo? V tom případě není nic jednoduššího, než si odlehčit chutným salátem. Mezi klasiku všech klasik patří salát Caesar. Udělat si ho není nic složitého, je chutný a opravdu lehký. Zkuste to také.

Ingredience:

  • 1 římský salát
  • 150 g parmezánu (nebo sýra Grana Padano)
  • den staré bílé pečivo
  • 2 čerstvé žloutky
  • estragonový vinný ocet
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ½ lžičky cukru
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 4 sardelové řezy
  • sůl a pepř

Postup

Nejprve si připravíme krutony a dresink. Z den starého pečiva nakrájíme kostičky, které na suché pánvi orestujeme dokřupava. Krutonky potom dáme do misky a salát jimi posypeme až těsně před podáváním.

Dresink uděláme přímo v salátové misce. Vložíme do ní dva žloutky, prošleháme je s octem, cukrem, špetkou soli, pepřem a hořčicí. Do směsi potom za stálého míchání přilijeme olej a šleháme, dokud nevytvoříme směs podobnou majonéze.

Vmícháme najemno nakrájené sardelky a česnek. Ochutnáme a dle potřeby doladíme. Listy salátu omyjeme, necháme okapat a potom nakrájíme. Smícháme s dresinkem tak, aby se obalily všechny listy. Před servírováním posypte plátky parmezánu a krutony.

jak děláte salát Caesar Vy? Máte vyzkoušený recept? Napište mi na facebook!

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X