Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Smažák podle šéfkuchařů. Zkuste ho taky

Milují ho děti, ale i dospělí a v jídelním lístku ho tradičně najdete mezi vegetariánskými pokrmy. Není řeč o ničem jiném, než o klasickém „smažou“. Smažený sýr je na první pohled jednoduchý pokrm. Pokud ale dodržíte postup, který doporučují šéfkuchaři, tak vám sýr nikdy nevyteče a bude chutnat skvěle.

Ingredience:

  • 4 plátky 30% eidamu (plátek by měl být široký jeden centimetr)
  • vejce
  • hladká mouka 
  • polohrubá mouka
  • strouhanka
  • brambory
  • máslo
  • olej
  • vařené brambory
  • tatarská omáčka

Postup

Připravíme si suroviny na obalování – hladkou mouku, vejce a potom strouhanku smíchanou s polohrubou moukou. Eidam, který budeme obalovat, by neměl být zbytečně tučný, ale ani dietní. Ideální je klasický 30% sýr.

Jednotlivé plátky nejprve obalíme v hladké mouce, potom ve vejci a nakonec ve směsi strouhanky a polohrubé mouky. Pokud chceme mít jistotu, že nám sýr při smažení nevyteče, můžeme dát obalené plátky na 20 minut do mrazáku. Můžete zkusit i další trik – sýr zabalit například do šunky až potom obalit. Zajímavější chuť můžete sýru dodat, pokud do vejce přidáte třeba čerstvé bylinky.

Pokud máte doma fritovací hrnec, určitě ho využijte. A pokud ne, tak do pánve nebo hrnce nalijte větší množství oleje tak, aby byl sýr kompletně ponořen. Díky tomu se rovnoměrně opeče a nestihne vytéct. Kromě oleje můžete na smažení použít i přepuštěné máslo.

Sýr podávejte s vařeným bramborem maštěným máslem a tatarskou omáčkou. U nás doma kupujeme majolku a doma ji ochucujeme tím, co máme rádi – cibulí, kyselou okurkou a lákem, někdy přidáváme také sůl a pepř.

Děláte doma smažák? Používáte i jiné sýry? Napište mi na facebook!

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X