Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Dopřejte si chuť Itálie a uvařte si boloňskou omáčku

Dopřejte si chuť Itálie a uvařte si boloňskou omáčku

Boloňská omáčka není složitá na přípravu a přitom je velice chutná. U nás se po ní olizují děti i dospělí. Nezapomeňte, že půl úspěchu je v čerstvých a kvalitních surovinách. Vyplatí se investovat zejména do masa.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g slaniny či pancetty
  • 100 g mletého hovězího masa
  • 100 g mletého vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 malý celer
  • 300 ml červeného vína
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 bobkový list
  • rozmarýn a šalvěj (ideálně čerstvé)
  • sůl

Příprava:

Celer, mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky. Na troše olivového oleje potom osmahneme slaninu, všechno mleté maso a zeleninu dozlatova. Podlijeme vínem a necháme vyvařit.

Až se víno vyvaří, přidáme konzervu krájených rajčat, přidáme sůl, bylinky, bobkový list a necháme dusit, a to cca 3 hodiny. Můžeme změřit kuchyňskou minutkou.

Poté směs ochutnáme a případně dodáme koření dle své chuti. Boloňskou omáčku servírujeme s těstovinami a sýrem parmezánského typu.

 


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X