Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Jahodový dort se hodí k narozeninám i na oslavy

Jahodový dort se hodí k narozeninám i na oslavy

Čeká vás oslava narozenin? Dozrálo vám na zahrádce drobné ovoce? Máte chuť na sladké ovocné osvěžení? Pak jistě oceníte letní recept na jahodový dort. Ovoce chutná mně i našim dětem.

Ingredience

Korpus

  • 2 celá vejce
  • 60 g moučkového cukru
  • 3 lžíce rozpuštěného tuku na pečení
  • 60 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva

Jahodový krém

  • 100 ml mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 40 g želatiny na ztužení krému (2 balíčky)
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 300 g čerstvých jahod
  • 500 g tvarohu

Želatinová poleva + ovoce na ozdobu

  • 10 g červeného cukrárenského želé (1 balíček)
  • ovoce na ozdobu - jahody, červený rybíz, maliny...

Troubu si předehřejeme na 180° C. Do šlehače si rozklepneme 2 celá vejce, která vyšleháme s 60 g moučkového cukru a 3 lžícemi rozpuštěného tuku na pečení. Do perfektně vyšlehané hmoty (mezi zuby nekřupe cukr) opatrně vmícháme 60 g hladké mouky se špetkou soli a 1 lžící kypřícího prášku do pečiva.

Připravené těsto vlijeme do dortové formy (ø 24 cm) a pečeme při stejné teplotě 10 - 12 minut dokud korpus nezačne na povrchu růžovět. Upečený korpus necháme vychladnout. Mezitím si omyjeme čerstvé jahody.

Želatinu na ztužení krému připravíme dle návodu na obalu, ale místo vody použijeme mléko. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, tvaroh a připravenou želatinu. Nezapomene si nechat pár jahod na ozdobu.

Smetanu vyšleháme dotuha a následně vmícháme k jahodovému základu. Vychladlý korpus podélně rozřízneme a spodní plát bohatě potřeme připraveným jahodovým krémem, přiklopíme druhým plátem a znovu potřeme jahodovým krémem.

Zbylý krém rozetřeme po okraji. Želatinovou polevu připravíme z 1 balíčku červeného cukrárenského želé dle postupu na obalu. Želatinovou směs nalijeme na dort a do ještě tekuté hmoty ozdobně naskládáme ovoce. Dort necháme v lednici vychladnout minimálně 3 hodiny.


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X