Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.640

Kokosové mléko dá jídlu říz. Sladkému i slanému

Říká se, že kokosové mléko vytvoří ze všech pokrmů nepopsatelný kulinářský zážitek. Kokosové mléko má všestranné využití. Dá se použít při přípravě sladkých i slaných jídel, hodí se také do asijské kuchyně. Já jej používám velmi často.

Bílé, neprůhledné a velmi aromatické kokosové mléko se vyrábí z kokosové dužiny, která se smíchá s horkou vodou a následně filtruje. Jemné kokosové mléko je ideální pro použití v kuchyni, skvěle jím zahustíte Vaše pokrmy.

Snadno jím tak můžete nahradit smetanu. V žádném případě mléko nezaměňujte za čirou kokosovou šťávu, která se nachází uvnitř ořechu a pije se čerstvá.

Slané vaření

  • Naprosto zajímavou chuť dodá Vašim pokrmům z hovězího, drůbežího, jehněčího masa, lososa, tresky nebo krevet. Stačí jen přidat kokosové mléko na závěr přípravy nebo ho promíchat s omáčkou.
  • Ideálně doplní „kari" jídla, jelikož v kombinaci s tímto kořením vytváří dokonalou chuťovou harmonii a zároveň potlačuje pálivost celého pokrmu.
  • Vaše polévky (např. mrkvová, dýňová nebo pórková) získají krémovitou strukturu.
  • I rýži můžete proměnit v exotickou ingredienci, stačí jen přidat kokosové mléko na závěr vaření (doporučuji rýži Basmati).

Sladké vaření

  • Hodí se například do čokoládového dortu.
  • Lze také použít jako náhrada za kravské mléko (celkově nebo částečně) do Vašich moučníků, zmrzlin, krémů, nákypů, mléčné rýže.
  • V kombinaci s citrónovou šťávou je perfektní jako zálivka do salátu z exotického ovoce nebo na smažené ovoce jako např. banány, mango nebo ananas.

Několik rad

  • V obchodech se kokosové mléko prodává v plechovkách nebo kartonech s procentuálním označením podílu kokosu (vybírejte si to, které obsahuje nejméně 80% kokosu).
  • Před otevřením důkladně protřepejte.
  • Zbylé mléko můžete uchovat v ledničce.
  • Vyvarujte se přílišného ohřívání, aby se mléko nesrazilo. Pokud se tak stane, stačí jen přidat trochu studeného kokosového mléka.


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X