Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.611

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Skvělé mlsání s ořechy: bratislavské rohlíčky

Skvělé mlsání s ořechy: bratislavské rohlíčky

Máte chuť na něco sladkého? Tak to jste tady dobře. Dnes jsem se rozhodla představit vám recept na jednu z mých nejoblíbenějších sladkostí – na bratislavské rohlíčky. Rohlíčky z kynutého těsta plním ořechovou náplní a musím říct, že mi opravdu chutnají. Stejně jako rodině.

Ingredience:

Na těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • půl kostky droždí
  • 90 g cukru
  • 2,5 dl mléka
  • 150 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření

Na náplň

  • 250 ml vody
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g rozdrcených piškotů
  • lžička mleté skořice

Příprava:

Mouku nasypeme do misky, vytvoříme v ní důlek, kam nadrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a trochu vlažného mléka. Necháme společně pracovat přibližně 15 minut. Potom přidáme ostatní ingredience, vytvoříme těsto a necháme asi hodinu a půl společně kynout. Během kynutí můžeme jednou až dvakrát prohníst.

Mezi tím si připravíme náplň. Vodu svaříme s cukrem a smícháme s vlašskými ořechy, drcenými piškoty a skořicí. Společně pořádně promícháme.

Vykynuté těsto rozdělíme na kuličky o velikosti pingpongového míčku, necháme kynout asi 15 minut a potom plníme ořechy. Ideálně těsto vytvarujeme do placičky ve tvaru trojúhelníku a potom do něj náplň zamotáváme.

Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a ještě na plechu necháme chvilku kynout. Potom je dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečeme je do zlatohněda.

Děláte taky bratislavské rohlíčky? A čím je plníte? Napište mi na facebook!

 

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X