Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.611

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Jarní klasika, kterou musíte ochutnat. Chřest s holandskou omáčkou

Jarní klasika, kterou musíte ochutnat. Chřest s holandskou omáčkou

Miluji chřest a celou zimu se nemůžu dočkat jara, abych ho sehnala kvalitní za ne úplně přemrštěnou cenu. A pak těch pár týdnů patří různým laskominám z téhle skvělé zeleniny. Dnes vám přináším recept na mou oblíbenou klasiku – chřest s holandskou omáčkou.

Ingredience:

  • svazek bílého nebo zeleného chřestu
  • 3 žloutky
  • 50 ml vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 100 g másla
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř a sůl

Příprava:

Do menšího kastrůlku nebo hlubší pánve nalijeme trochu vody, 100 ml bílého vína a svaříme spolu s bobkovým listem, novým kořením a špetkou soli. Starší kousky chřestu zbavíme dřevnatého konce a případně oloupeme. Potom vložíme do směsi a vaříme 2 minuty.

Připravíme si omáčku. Nejprve přepustíme máslo. Potom si ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vývarem, 50 ml vína a solí a pepřem. Šleháme do té doby, než nám směs zhoustne. Potom přidáme přepuštěné máslo.

Teplý chřest polijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme s bílým pečivem. Zkusíte to? Jak Vám chutnalo mi napište na facebook.

 

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X