Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Zkuste osvědčenou chřestovou polévku

Ještě jednou jsem se rozhodla přinést vám chřestový recept. Přeci jenom, takhle skvělá pochutina má sezonu jenom chvilku a je potřeba si ji vychutnat. Tentokrát si uvaříme jemnou chřestovou polévku. Uvidíte, že vám zachutná a budete se na ni těšit celý rok.

Ingredience:

  • svazek zeleného chřestu
  • 1,5 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 jarní cibulka
  • 3 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • sůl a pepř
  • zakysaná smetana na dochucení a dozdobení

Příprava:

Chřest očistíme a zbavíme dřevnatých konců. Nakrájíme ho na kousky. V hrnci potom rozpustíme tři lžíce másla a lehce na nich osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku i s natí. Zalijeme vývarem. Ve chvíli, kdy se začne vařit, přidáme chřest a společně povaříme do změknutí, přibližně dvacet minut.

Hlavičky chřestu potom vyjmeme a dáme je stranou, abychom je mohli použít na ozdobu. Zbylou směs potom tyčovým mixérem vyšleháme do hladka. Přidáme smetanu a krátce společně povaříme. Dochutíme solí a pepřem.

Polévku při servírování ozdobíme hlavičkami chřestu a nočkem ze zakysané smetany. K polévce se skvěle hodí bílé pečivo.

Ochutnáte? Jak se Vám polévka povedla mi napište na facebook.


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X