Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Vydatná cibulačka s pancettou je opravdovou delikatesou

Vydatná cibulačka s pancettou je opravdovou delikatesou

Cibulačka patří mezi moje oblíbená jídla. Miluji její specifickou chuť, roztavený sýr i opečenou pancettu nebo slaninku. Když je tato polévka dost hustá, spolehlivě se stane plnohodnotným obědem. Ochutnejte tento skvost francouzské kuchyně!

Ingredience:

  • 6 větších cibulí1
  • 30 g pancetty nebo kvalitní slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cukru (ideálně třtinového)
  • 8 dcl kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 200 g sýra gouda
  • bílá bageta nebo toustový chléb

Postup

Pancettu nebo kvalitní slaninu nakrájíme na kostičky a dáme v hrnci na plotýnku. Začneme zahřívat a za občasného míchání lehce opečeme. Pokud se uvolní málo tuku, přidáme ještě trochu olivového oleje.

K lehce opečené uzenině přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou před tím nakrájíme na kolečka. K cibuli přidáme lžíci cukru. Cibuli budeme smažit, dokud nebude lehce nahnědlá.

Potom přilijeme kuřecí či zeleninový vývar, dle potřeby osolíme a opepříme. Můžeme přidat i další koření dle chuti – například oregano.

Polévku podávejte se sýrem gouda, který můžete dát buď přímo do polévky, nebo na toustový chléb a společně zapéct několik minut v troubě. K cibulačce se skvěle hodí bílé pečivo.

Nechte si chutnat! A fotku Vaší cibulačky mi napište na facebook ;)


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X