Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Cibulový koláč: francouzská klasika, které potěší

Cibulový koláč: francouzská klasika, které potěší

Na tuhle dobrotu jsem kdysi narazila na svatbě kamarádky. Cibulový koláč mi zachutnal tak, že jsem si ho začala dělat doma a dlouho jsem ladila recept, abych našla nejlepší kombinaci surovin. Dnes vám přináším svůj nejoblíbenější. Zkuste to, uvidíte, že nebudete litovat.

Ingredience:

  • 400 g listového těsta
  • 500 g cibule
  • olivový olej
  • 100 g slaniny
  • tymián
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • 100 g goudy
  • sůl a pepř

Příprava:

Listové těsto vyválíme a napneme do koláčové formy. Přebývající těsto odkrojíme. Těsto ve formě zatížíme, aby nevyběhlo, a na deset minut necháme v troubě zahřáté na 170 stupňů předpéct.

Cibuli nakrájíme na kostičky nebo na půlkolečka a na oleji opékáme, dokud cibulka nezačne být zlatavé a vláčná. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme dokřupava.

Cibuli a slaninu promícháme s tymiánem, vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a polovinou sýra. Směs potom rovnoměrně rozmístíme na předpečené těsto. Dáme péct na 170 stupňů přibližně na 35 minut.

Když okraje zezlátnou, zasypeme koláč zbývajícím sýrem a necháme ve vyhřáté troubě rozpustit. Koláč podáváme teplý i studený, nám chutná tak i tak.

Jak Vám chutnalo mi napište na facebook :).

 


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X