Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.640

Dýňové variace: zkuste skvělé rizoto

Spolu s babím létem přichází i sezona dýní. Jedno z nejkrásnějších období roku. V minulosti už jsem vám přinesla několik dýňových receptů a i tentokrát vám přináším oblíbený recept ze své kuchyně. Je to skvělé rizoto, které chutná celé naší rodině.

Ingredience:

  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • 150 g slaniny nebo pancety
  • 500 g rýže na rizoto
  • půl větší dýně hokaido nebo jedna menší
  • 50 g másla
  • 80 g sýra typu parmezán
  • snítka čerstvé šalvěje
  • 1,5 l vlažného vývaru
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Dno většího hrnce zakapeme olivovým olejem. Až se zozpálí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo pancetu a najemno nakrájenou cibuli a česnek.

Po chvilce vmícháme rýži a necháme ji úplně obalit olejem a směsí dalších surovin. Až jsou zrnka rýže nacucaná, podlijeme vínem, které necháme zcela vypařit.

Do hrnce přidáme na kostky nakrájenou dýni a nasekanou šalvěj. Potom začneme postupně podlévat vývarem tak, aby se postupně vstřebával. Rýže by nikdy neměla úplně plavat.

Mícháme a po několika minutách ochutnáváme. Rýže by neměla být úplně měkká, ale spíše al dente. Trvá to přibližně 20 minut. Během té doby dokořeníme solí a pepřem.

Po odstavení z plotýnky přidáme parmezán a máslo a rozmícháme, aby nám vznikla kompaktní směs. Podáváme ideálně ihned, abychom si mohli vychutnat skvělou konzistenci rizota.

Zkusíte to? Jak Vám chutnalo mi napište na facebook.

 


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X