Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Guláš z hovězích líček je delikatesa

Hovězí líčka patří mezi oblíbenou surovinu kuchařů v restauracích. Oblíbily si je ale i kuchařky v domácnostech, a to včetně mě. Je to pro mě masem, se kterým se dobře pracuje a vždycky je měkké. Guláš z líček patří k našim oblíbeným jídlům.

Ingredience:

  • 1 kg nakrájených a odblaněných hovězích líček
  • 0,5 kg cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 paprika
  • 1 chilli paprička
  • 1,5 l vývaru
  • sůl

Příprava:

Líčka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Na plotně rozpálíme sádlo a vhodíme na něj cibuli nakrájenou na kostičky. Cibulku restujeme až do zlatova.

Poté k ní přidáme rajčata a směs restujeme do úplného vyvaření vší vody. Ve chvíli, kdy nám vznikne kašovitá hmota, tak přidáme sladkou papriku a drcený kmín.

Chvilku restujeme (aby nám paprika nezhořkla) a potom přidáme líčka. Ty zprudka osmahneme spolu se směsí, aby se hezky zatáhla. Přidáme také na drobno nakrájený česnek a sůl.

Když je maso zatažené, přidáme papriku rozkrojenou na půlku a chilli papričku. Směs zalijeme vývarem. Za občasného míchání a podlévání vývarem vaříme, dokud maso úplně nezměkne.

Jak dlouho to bude trvat, závisí na velikosti kousků masa a na jeho stáří. Po uvaření můžeme vyjmout maso a omáčku propasírovat. Pokud nám kousky cibule nevadí, vyjmeme alespoň slupky od paprik.

Po odstavení můžete dochutit. Podáváme s chlebem, těstovinami, knedlíkem nebo bramborami. Záleží na naší chuti. S jakou přílohou máte guláš nejraději? Napište mi na facebook!


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X