Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Závan jara. Uvařte si hráškový krém

Hráškovou krémovou polévku mám spojenou s jarem. Možná je to její zelenou barvou nebo svěží chutí, to nevím. Každopádně je to má oblíbená polévka a miluje ji celá rodina. Já jí ráda vařím, protože to není nic složitého. Zkuste ji uvařit se mnou, potřebujete jen pár surovin.

Ingredience:

  • lžíce másla
  • 1 šalotka
  • 150 g čerstvého nebo kvalitního mraženého hrášku
  • 500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • sůl a pepř

Postup

Šalotku nakrájíme na drobno. V hrnci necháme rozpustit máslo a šalotku na něm asi minutu zpěníme. Přilijeme trochu vývaru (asi 100 mililitrů) a necháme ho odpařit. Potom přidáme hrášek, osolíme a opepříme a přilijeme zbytek vývaru.

Přivedeme k varu a vaříme asi pět minut. Směs potom ponorným mixérem rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Záleží na tom, zda máte rádi úplně hladký krém nebo raději jíte krém s kousky zeleniny.

Polévku v případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Kdo miluje vláčné krémy, může přidat ještě kousek másla. Někteří lidé přidávají do každé porce také lžíci zakysané smetany, ale to už nechám na vás.

Jaká polévka ve vaší rodině patří k jaru. U nás je to ještě polévka z natí. Napište mi na facebook!


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X