Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Koláč s karamelizovanými jablky uspokojí každého gurmána

Koláč s karamelizovanými jablky uspokojí každého gurmána

Vůně jablek je v těchto týdnech všudypřítomná… I když nemáte vlastní zahradu, dají se jablka koupit doslova za pár korun. I to je jedním z důvodů, proč jsem si pro vás připravila recept na skvělý koláč na francouzský způsob. Není to nic složitého a u nás zmizí za pár desítek minut.

Ingredience:

Na těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 1/3 hrnku moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce bílého jogurtu 

Na náplň

  • 5 tvrdších jablek
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce másla
  • 1 vanilkový cukr

Příprava:

Všechny ingredience na těsto zapracujeme do kompaktní hmoty a necháme na hodinu odpočinout v lednici.

Mezi tím si můžeme připravit jablka. Ty zbavíme slupek a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo a jablka. Podle chuti můžeme přidat i ořechy.

Polovinu těsta dáme do pečící formy a rovnoměrně rozprostřeme – včetně okrajů. Potom propícháme špejlí a necháme v troubě asi 10 minut zapéct dorůžova.

Do předpečeného těsta potom umístíme karamelizovaná jablka. Směs překryjeme vyválenou plackou z druhé poloviny těsta a propícháme špejlí, aby mohla unikat pára. Pečeme ještě cca 25 minut. Potom vyjmeme a můžeme potřít troškou rumu a můžeme také pocukrovat.

Jíst můžeme teplé (potom se nám ale bude koláč špatně servírovat) nebo vychlazené. Jak Vám chutnalo mi napište na facebook.

 


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X