Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Pokračujte v hodech! Udělejte si domácí paštiku

Pokračujte v hodech! Udělejte si domácí paštiku

Taky už se vám nechce číst, z čeho všeho se skládá paštika koupená v obchodě? Vyrobte si svou a dejte tam jenom suroviny, které máte doma rádi. Uvidíte, že se od té v obchodě nemůže více lišit. Svou paštiku můžete ochutit podle svého a nemusíte se bát škodlivin. Doporučuji tu z kachních jater. Je jemná a delikátní.

Ingredience:

  • 500 g kachních jater
  • 3 lžíce koňaku
  • 3 lžíce portského
  • sůl
  • pepř
  • případně další pochutiny: brusinky, nakládaný zelený pepř, mandle

Příprava:

Játra pořádně omyjeme, odblaníme a zbavíme žilek. Z portského, koňaku a pepře připravíme marinádu, ve které necháme játra odpočinout alespoň 24 hodin.

Po vyjmutí je osolíme a ve vodní lázni vložíme do trouby, která je předehřátá na 70 stupňů. Játra tam necháme, dokud se nezatáhnou. V tuto chvíli můžeme přidat další pochutiny.

Poté necháme opět odpočinout, a to přibližně 2 dny. Po uplynutí této doby můžeme rovnou podávat, ideálně s rozpečeným toustíkem nebo bagetkou.

Máte svůj oblíbený recept na paštiku? Jak ji děláte? Napište mi na facebook.

 


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X