Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Medové perníčky provoní byt Vánocemi

První adventní neděle je tady a proto je na čase začít přemýšlet nad vánočním cukrovím a ještě lépe – začít péct. U nás perníčky patří k Vánocům naprosto neoddělitelně. A i když trochu riskuji, že zmizí dřív, než advent pořádně začne, pouštím se do jejich pečení už teď. Zkuste to se mnou!

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 140 g cukru moučka
  • 100 g tuku na pečení
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

Postup

Do mísy dáme vejce, cukr a změklý tuk na pečení a společně utřeme. Poté přidáme med a perníkové koření. Do směsi nasypeme mouku a jedlou sodu.

Dvě lžíce medu úplně stačí, není potřeba ho dávat víc – pokud bychom ho do těsta dali moc, bylo by zbytečně tvrdé.

Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v lednici. Na pomoučněném válu potom vykrajujeme jednotlivé perníčky různých tvarů a dáváme na plech s pečícím papírem. V troubě pečeme na 180 stupňů přibližně 8 minut, čas změříme kuchyňskou minutkou.

Při pečení poctivě kontrolujeme, aby se perníčky nepřipekly. Po upečení potřeme lehce vajíčkem, aby perníčky zůstaly lesklé. Ozdobit můžeme polevou z bílku, cukru a citronové šťávy.

Perníčky můžete jíst hned, ale já se je snažím před útoky nedočkavých strávníků skrýt v chladnější místnosti a servírovat je až o Štědrém dnu.

Jak bráníte své cukroví Vy? A daří se Vám to? Napište mi na facebook!


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X