Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.611

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Pochutnejte si na zelňačce. Bude vám chutnat a dodá vám vitamíny

Pochutnejte si na zelňačce. Bude vám chutnat a dodá vám vitamíny

Dobrá domácí zelňačka je polévka, které perfektně zahřeje a navíc není složitá na přípravu. To je ideální kombinace a tak si jí doma děláme pravidelně. Když máme chuť na pikantnější verzi, koupíme ostřejší klobásu. Zkuste si tuhle dobrotu uvařit se mnou.

Ingredience:

  • 400 g kysaného zelí
  • 300 g brambor
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sladké červené papriky
  • 2 nožičky pikantní klobásy
  • 100 g zakysané smetany
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Příprava:

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v malém hrnci nechte vařit do poloměkka. Cibuli nakrájejte na kostičky a v hrnci na másle osmahněte spolu s kmínem do sklovata. Mezitím propláchněte zelí (ne úplně – záleží na tom, jak kyselou polévku chcete) a posekejte na menší kousky.

Na cibulku dejte červenou papriku, rychle promíchejte a zalijte vodou (nebo vývarem). Přidejte kysané zelí, sůl a pepř a společně vařte do změknutí. Přidejte brambory, promíchejte a nechte společně probublávat.

Na konci vaření přidejte klobásu nakrájenou na kostičky. Já ji před tím opékám – její chuť lépe vynikne. Společně vaříme ještě několik minut a potom případně dochutíme. Já polévku nijak nezahušťuji, ale záleží na tom, co máte rádi vy. Servírujeme s kysanou smetanou.  

Chutnalo vám? Napište mi na facebook.

 

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X