Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Chutné a snadné: pikantní kuřecí křidélka s dipem

Chutné a snadné: pikantní kuřecí křidélka s dipem

Vychutnejte si pikantní kuřecí křidélka, která se skvěle hodí jako oběd nebo také jako chutné mlsání k posezení s přáteli nebo ke sledování filmu. Pokud k nim navíc uděláte jednoduchý dip, budete si pomlaskávat blahem. Příprava není nic složitého.

Ingredience:

  • 16 až 20 kusů kuřecích křidélek
  • 4 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • chilli paprička
  • špetka mletého chilli
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • olivový olej
  • 1 balení zakysané smetany
  • sýr s modrou plísní

Příprava:

Kuřecí křídla naporcujeme – nejtenčí článek odlomíme a vyhodíme, další dva od sebe oddělíme.

Začneme připravovat marinádu. Česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a spolu s chilli papričkou nakrájíme na drobno. Přidáme sojovou omáčku, kečup, hořčici a olivový olej.

Omytá a naporcovaná kuřecí křídla v marinádě pořádně obalíme, potom je dáme do pekáčku a přidáme zbytek marinády.

Pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia přibližně 45 minut. Čas můžeme změřit kuchyňskou minutkou. Občas promícháme a podlijeme vodou.

Mezi tím si připravíme jednoduchý dip – do zakysané smetany přidáme nastrouhaný sýr s modrou plísní.

Podáváme s chlebem, nakrájeným řapíkatým celerem a mrkví. Jak Vám chutnalo mi napište na facebook.

 


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X