Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.621

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Zpracujte rybízovou úrodu! Udělejte si lehký koláč se sněhem

Zpracujte rybízovou úrodu! Udělejte si lehký koláč se sněhem

Přemýšlíte, co udělat s rybízem? Mám pro vás skvělý recept na koláč, který není úplnou klasikou. Navíc je opravdu svěží a vyrobit ho není nic těžkého. Stačí vám pár základních surovin, několik desítek minut času, forma a trouba.

Ingredience:

Těsto

  • 150 g másla
  • 220 g polohrubé mouky
  • 90 g cukru moučka
  • 2 žloutky

Ovocná směs

  • 1 hrnek čerstvého rybízu (možné doplnit třeba malinami)
  • 120 g cukru moučka
  • sníh ze dvou bílků

Příprava:

Z másla, mouky, cukru a žloutků zpracujeme vláčné těsto. Troubu vyhřejeme přibližně na 200 stupňů. Plech nebo koláčovou formu pořádně vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto potom rovnoměrně rozmístíme na dno.

Samotné těsto pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Mezitím si připravíme směs bílkového sněhu, cukru a ovoce. Pokud chcete použít více rybízu, přidejte i cukr, aby koláč nebyl příliš kyselý. Směs přendáme na předpečené těsto.

Vrátíme zpátky do trouby a dopékáme při 180 stupních do zhnědnutí sněhu. Doba záleží na typu trouby, mně to trvalo přibližně 20 minut.

Koláč necháme vychladnout a potom podáváme. U nás koláč nikdy dlouho nevydrží, ale když přece jen, uchovávám ho v lednici.

Zkusíte to? Jak Vám chutnalo mi napište na facebook.

 

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X