Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.621

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Lívance na dva způsoby. Skvělá snídaně i oběd!

Lívance na dva způsoby. Skvělá snídaně i oběd!

Pokaždé, když doma řeknu, že ke snídani či obědu budou lívance, setkám se s nefalšovanou radostí. Lívance potěší děti i dospělé a dají se dělat na celou řadu různých způsobů z velkého množství rozličných surovin. Přináším vám dva recepty, podle kterých vytvoříte lívance podle vašeho gusta. A pochutnáte si :).

Dýňové lívanečky

Ingredience:

  • 200 ml dýňového pyré
  • 3 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 50 g kokosu
  • máslo

Postup

Do mísy dáme dýňové pyré, vejce a med a vyšleháme. Přidáme skořici, prášek do pečiva a kokos a postupně vmícháme. Na pánvi rozpálíme máslo a lžící tam klademe těsto. Z každé strany opékáme přibližně 2 minuty. Servírujeme s ovocem, medem, ořechy nebo šlehačkou.

Ořechové lívance

Ingredience:

  • 500 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 lžíce mletých vlašských ořechů
  • 3 lžíce mletých lískových ořechů
  • 20 g droždí
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • máslo

Postup

Smícháme vlažné mléko, rozdrobené droždí, sůl, vanilkový cukr a vejce a metličkou šleháme. Přidáme mouku smíchanou s mletými ořechy a vyšleháme v řidší těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Potom na rozpáleném másle (nebo kokosovém oleji) osmahneme a podáváme s ořechy, šlehačkou, banánem či medem.

A jak děláte lívance Vy? Máte vyzkoušený recept? Napište mi na facebook!

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X