Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.621

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Zapečené těstoviny s chřestem: sezónní pochoutka, která je hned hotová

Zapečené těstoviny s chřestem: sezónní pochoutka, která je hned hotová

Chřestová sezona je konečně tady! Já se na ni těším vždycky celý rok, protože právě teď se dá sehnat čerstvý a velice chutný chřest. Tato skvělá zelenina se dá zpracovat celou řadou způsobů. Mezi moje nejoblíbenější patří chřest zapečený s těstovinami, smetanou a trochou parmezánu. Můj oblíbený recept je tady.

Ingredience:

  • 200 g zeleného chřestu
  • 200 g bílého chřestu
  • 300 g uvařených těstovin
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce másla
  • 100 g šunky
  • sůl a pepř

Příprava:

Zbavíme chřest dřevnatých konců, bílý chřest oloupeme a dáme na 15 až 20 minut vařit na páru. Špičky dáme na stranu, zbytek stonků nakrájíme na kousky. V misce prošleháme smetanu s vejci a polovinou parmezánu. Směs dochutíme solí a pepřem. 

K těstovinám přidáme máslo, vaječnou směs, nakrájenou šunku (já někdy používám parmskou nebo jinou sušenou) a stonky chřestu. Dáme do vymazané zapékací misky.

Nahoru naklademe špičky chřestu a jemně poprášíme zbylým parmezánem. Pečeme na 200 stupňů přibližně půl hodiny.

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X