Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.640

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Využijte úrodu třešní a upečte skvělý závin

Využijte úrodu třešní a upečte skvělý závin

Ne, bublanina opravdu není to jediné, jak můžete zpracovat třešně. Existuje celá řada dalších skvělých sladkých receptů s třešněmi. Dnes vám přináším jeden z nich. Je to recept na vynikající třešňový závin s tvarohem. Zkuste ho a uvidíte, že si pochutnáte víc, než na klasické bublanině.

Ingredience:

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 80 g ztuženého rostlinného tuku
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • špetka soli

Náplň:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • lžíce škrobu
  • hrnek třešní

Na potření a podsypání:

  • 1 vejce
  • hladká mouka

Příprava:

Začneme s přípravou těsta. Přiznávám, že když se mi nechce, použiju kupované listové těsto a závin chutná také dobře. Pokud se ale rozhodnete udělat si vlastní, tak z mouky, soli, tuku vejce a vody vytvoříme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme ho na půl hodiny odpočinout v lednici.

Mezitím vypeckujeme třešně a smícháme je s tvarohem, cukrem, extraktem, vejcem a škrobem. Můžete přidat také čokoládu, a nebo mandle, podle chuti.

Vál pomoučníme a těsto rozválíme. Naplníme směsí tvarohu s třešněmi (případně i mandlemi a čokoládou) a srolujeme v úhledný závin. Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Bude to trvat přibližně 45 minut.

Jak Vám chutnalo mi napište na facebook :).


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X