Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Velikonoční nádivka vám zachutná

Dnes jsem pro vás připravila recept na velikonoční nádivku tak, jak ji dělám já. U nás patří k Velikonocům podobně jako mazanec a pletení pomlázky. Jíme ji jako přílohu k masu, občas si ale kousek ukrojím jen tak, na chuť. Zkuste ji taky, uvidíte, že to není nic složitého a bude vám chutnat.

Ingredience:

  • 10 rohlíků
  • 7 vajec
  • 200 ml mléka
  • 400 g uzeného masa
  • lžíce sádla
  • 2 větší lžíce másla
  • 1 hrsti mladých kopřiv
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • nasekaná pažitka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je do větší misky. Vajíčka rozšleháme společně s mlékem, solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Směr potom nalijeme na nakrájené pečivo a promícháme.

Na pánvi rozehřejeme sádlo, potom na něj dáme nakrájené uzené maso a orestujeme. Necháme vychladnout a přidáme do misky k pečivu. Společně promícháme a přidáme další suroviny: nasekané kopřivy, pažitku a prášek do pečiva. Promíchejte a případně dokořeňte podle své chuti.

V pekáčku rozpustíme máslo, rozetřeme ho po dně i po stěnách nádoby a potom do ní dáme směs. Nádivku pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova.

Jak děláte nádivku Vy? Máte vyzkoušený recept? Napište mi na facebook!


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X