Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Tři švestkové tipy: využijte úrodu naplno!

Švestková sezona se sice pomalu blíží ke svému konci, ale ještě máme pár dní na to, abychom si úrodu vychutnali do sytosti. Dnes vám přináším tři tipy na to, co se švestkami udělat… Na sladko i na slano. Čemu dáte přednost vy?

Švestková povidla

Ingredience:

  • 2,5 kg švestek
  • 350 g cukru
  • 1,5 dcl octa

Postup:

Švestky vypeckujeme, posypeme cukrem, polijeme octem a přibližně 12 hodin je necháme odpočívat na chladném místě. Poté je vaříme na mírném ohni v kastrolu s nepřilnavým povrchem 4 až 5 hodin. Nemícháme! Po odpaření tekutiny začne směs houstnout a je čas začít ji míchat. Hustá povidla potom přelijeme do sklenic.

Švestkové knedlíky

Ingredience:

  • cca 1 kg švestek
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • malá sklenice mléka
  • špetka soli
  • na posypání tvaroh, cukr a máslo

Postup:

Mouku, tvaroh a vajíčko dáme do misky a vypracujeme z nich těsto. Potom přidáme trochu mléka a špetku soli a znovu zapracujeme. Do těsta balíme švestky a vkládáme do horké vody. Odmícháme ode dna a vaříme přibližně 10 minut. Hotové knedlíky dochutíme tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Švestky ve slanině

Ingredience:

  • 10 švestek
  • 10 plátků slaniny

Postup:

Švestky omyjeme a opatrně zbavíme pecky. Každou švestku potom zabalíme do plátku slaniny a propíchneme párátkem. Opékáme na grilu nebo na pánvi a podáváme teplé. Tato chu´tovka se dá vyrobit i ze sušených švestek.


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X