Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

Lehký a plný chuti. Takový je salát Nicoise

Ochutnejte skvělý salát inspirovaný středomořskou kuchyní, který má původ na Azurovém pobřeží. Pochutnáte si, budete se cítit sytě a navíc Vám po jídle nebude těžko – prostě ideální oběd pro ty teplejší dny!

Ingredience:

  • cca 500 g malých brambor
  • špetka soli
  • 250 g fazolových lusků
  • větší konzerva tuňáka v olivovém oleji
  • 4 vejce
  • ledový salát
  • 2 rajčata
  • černé olivy
  • olivový olej
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř

Postup

Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme a necháme vystydnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vystydnout a oloupeme.

Rajčata nakrájíme na kousky a natrháme také ledový salát. Připravíme také fazolky, které uvaříme ve vodě. Nepotřebují se vařit dlouho, stačí jim přibližně 8 minut (pokud máme mražené fazolky, je nutné počítat s tím, že to bude trvat trochu déle).

Připravíme si zálivku – smícháme olej z tuňáka, přibližně další jednu lžíci olivového oleje, 2 lžíce octa, lžíci hrubozrnné hořčice a lžíci majonézy a společně vyšleháme. Dle potřeby dochutíme solí či pepřem.

Zálivku smícháme se zeleninou a rozdělíme na talíře. Ke každé porci přidáme tuňáka, na čtvrtiny nakrájené vejce, několik malých uvařených brambor a olivy. Jíme samotné nebo s pečivem dle chuti.

Napište mi na facebook,, jak Vám chutnalo!


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X