Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.654

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Skvělé pomazánky jsou vhodné i pro vegetariány

Skvělé pomazánky jsou vhodné i pro vegetariány

Také se Vám stává, že nevíte, jak máte pohostit návštěvu nebo máte na něco chuť a nemůžete přijít na co? Vynikající pomazánky umějí vyřešit oba tyto problémy. Dnes jsem se rozhodla přinést Vám tři neoblíbenější pomazánkové recepty z naší rodiny.

Pomazánka z pečených paprik

Ingredience:

  • 3 červené papriky
  • cca 150 gramů sýru typu feta
  • lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • bylinky na dochucení

Postup

Papriky rozkrojíme na dvě poloviny a zbavíme jadérek. Potom je potřeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Pečeme je na 200 stupňů přibližně 15 až 20 minut. Slupka může zčernat, to není na škodu, je to naopak vítané.

Upečené papriky potom dejte na talíř nebo do mísy a dejte přes ně fólii či je schovejte do igelitového sáčku. Tam je necháme vychladnout. Díky této proceduře se nám budou nyní lépe loupat.

Papriky oloupeme, rozkrájíme na drobné kostičky a v misce smícháme s rozdrobeným sýrem typu feta. Poté dokořeníme, přidáme bylinky dle chuti – například bazalku či tymián. Podáváme s pečivem.

Lilková pomazánka

Ingredience:

  • 1 větší nebo 2 menší lilky
  • 1 kostička lučiny
  • 2 stroužky česneku
  • ½ chilli papričky
  • pepř a sůl
  • lžíce olivového oleje

Postup:

Lilek omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a jejich slupku vydatně propícháme vidličkou. Lehce potřeme olivovým olejem a dáme na plech tak, aby část se slupkou byla nahoře. Lilek pečeme přibližně 30 minut na 200 stupňů.

Po upečení z lilku lžící do mísy vydlabeme měkkou dužinu. Přidáme k ní lučinu, sůl, česnek a pepř. Podle chuti dodáme chilli papričku. Vše rozmixujeme, a pokud je třeba, dochutíme. Podáváme s pečivem.

Pomazánka ze zralých avokád

Ingredience:

  • 2 zralá avokáda
  • 2 lžíce pomazánkového másla nebo bílého jogurtu
  • malá cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • citron
  • sůl a pepř
  • dle chuti chilli paprička nebo sušená rajčata

Postup:

Avokáda rozkrojíme na poloviny, vyjmeme z nich pecku a hmotu vydlabeme lžící do připravené misky. Pokapeme citronovou šťávou, aby si dužina zachovala barvu a nezčernala.

Přidáme pomazánkové máslo nebo bílý jogurt, na drobno nakrájenou malou cibulku, naškrabaný česnek a sůl a pepř. Vše dohromady rozmačkáme vidličkou a ochutnáme.

Dochutit můžeme dalším kořením dle našich preferencí. Vynikající je například chilli paprička nebo sušená rajčata nakrájené na drobno. Pokud dáváte přednost čerstvým rajčatům, tak i ty pomazánku skvěle doplní. 

Jaké pomazánky doma děláte Vy? Máte vyzkoušené recepty? Napište mi na facebook!


Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X