Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.611

Kuře ze sáčku na pečení je šťavnaté

Dnes si upečeme vskutku šťavnaté kuře a připravíme rodině jedinečnou pochoutku s krásně křupavou kůžičkou a šťavnatým masíčkem, které jde senzačně oddělit od kosti. Se sáčky na pečení od Blancheporte si ušetříme nejen mytí pekáče, ale celá domácnost nebude cítit po pečení masa. Sáčky se mi výborně osvědčily!

Ingredience:

  • 1 celé kuře nebo 4 ks kuřecích stehen (dle chuti)
  • sůl

Další libovolná směs ingrediencí:

  • koření dle chuti (grilovací, grilovací s česnekem, gyros, sušený česnek)
  • bylinky vhodné ke kuřeti (petrželka, bazalka, tymián a vynikající rozmarýn)
  • další libovolné ingredience (kousky opečené slaniny, natě jarní cibulky, na kolečka nakrájená mrkev, opečené žampióny, na čtvrtky nakrájená menší cibule, 2 stroužky česneku)

Příprava:

uře omyjeme, očistíme a v případě celého kuřete svážeme běhy k sobě. Připravené maso osušíme a celé prosolíme. Dále záleží na chuti každého, jaké další libovolné ingredience zvolí.

Osolené a okořeněné kuře vložíme do sáčku na pečení, přidáme další ingredience dle chuti a sáček pevně převážeme přiloženým provázkem. Sáček přendáme do pekáče a vložíme do předehřáté trouby na 200° C a pečeme cca 60 minut.

Při rozbalování sáčku po pečení je nutné dbát velké opatrnosti při úniku nahromaděné páry ze sáčku. V případě, že není maso ještě hotové, sáček znovu převážeme a necháme dopéct.

Příloha: rýže, máslem maštěné brambory, pečené brambory

Stejným způsobem lze připravit i jiné druhy masa – třeba vepřovou pečeni, vepřovou roládu, hovězí žebra a další.

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X