Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
- +

Aktuálně >>

Aktivovat kód akce 197.621

ZPĚT Hlavní strana
/
/
/
Zapečené francouzské ratatouille snadno a rychle

Zapečené francouzské ratatouille snadno a rychle

Ratatouille (vyslovováno ratatuj) je tradiční zeleninový pokrm původem z Francie. Jedná se o zapečenou zeleninu dochucenou oblíbenými bylinkami a kořením. Chcete-li svou kuchyni obohatit o další skvělý pokrm, tak následující recept je připraven právě pro Vás.

My ho jíme zejména v létě, když na zahradě sklízíme zeleninu. A pochutná si opravdu celá rodina! Ratatouille můžete jíst samostatně, s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Recept na 4 porce

  • 1 lilek
  • 4 rajčata
  • 2 cukety
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • rajčatový protlak
  • bylinky (bazalka, oregano, rozmarýn, petržel,...) 
  • koření (sůl, pepř)
  • balkánský sýr (lze použít také kozí sýr)

Příprava:

Lilek a cukety nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na tác, posypeme solí a necháme cca 30 minut vypotit. Mezitím si nakrájíme na plátky nebo kostičky 3 rajčata, papriky a jednu cibuli.

Zbylou cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji, přidáme1 rajče, rajčatový protlak, 2 - 3 propasírované stroužky česneku, sůl, pepř, bylinky.

Lilek a cukety papírovými utěrkami vysušíme. Dno zapékacích misek lehce potřeme rajčatovou směsí a střídavě je plníme pokrájenou zeleninou, dokud misky nebudou plné.

Poté znovu zeleninu lehce potřeme rajčatovou směsí a posypeme balkánským sýrem. Ratatouille pečeme odkryté v troubě na 200˚C cca 20 - 30 minut. Čas ohlídáme kuchyňskou minutkou. Po upečení schováme zeleninu pod pokličku, aby vydržela do servírování na talíř teplá.

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
X
X
X
X